Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Tentoonstelling Visible Faces

26 juli 2013 -
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 26/07/2013
18:00 - 23:59

Locatie
Openbare Bibliotheek Amsterdam

Categorieën Geen Categorieën


Visible FacesDe tentoonstelling Visible Faces toont – in samenwerking met IHLIA – een reeks portretten en videobeelden van Turkse homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Journalist Cigdem Yuksel wil de zichtbaarheid van Turkse LHBT’ers bevorderen en het taboe binnen de Turkse gemeenschap over dit onderwerp ter discussie stellen. 

Homoseksualiteit is binnen de Turkse gemeenschap nog altijd een gevoelig onderwerp waar men nauwelijks over spreekt. Zowel in Turkije als in Nederland komt de homo-emancipatie binnen deze groep moeizaam op gang. Nog altijd verschijnen er in de Turkse media berichten over eerwraak, mishandelingen en discriminatie jegens homo’s en transgenders. De acceptatie van homoseksualiteit is nihil en praten erover wordt niet gedaan. Niet alleen in Turkije maar ook in Nederland ontbreekt het aan dialoog onder Turken. Angst voor sociale veroordelingen en verstoting dwingen Turkse LHBT’ers vaak tot een dubbelleven waarin ze worstelen met cultuur, religie en tradities.
Middels deze reeks portretten uit Amsterdam en Istanbul wordt er voortgeborduurd op de discussie die is ontstaan in de Turkse gemeenschap na de participatie van de Turkse boot aan de Gay Pride vorig jaar. Om het taboe te kunnen doorbreken moet deze discussie voorgezet worden, immers iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn, ongeacht seksuele voorkeur, religie en cultuur.
De portretten en videobeelden tonen de moed van Turkse homo’s, lesbiennes, biseksuelen die openlijk uitkomen voor hun geaardheid. Dit is nieuw en bemoedigend voor andere jonge Turkse (maar ook Marokkaanse) homoseksuelen die steun zoeken in hun proces om uit de kast te komen.

 

Categorie:
Tags: