Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Transgemeenschap tijdens Pride Amsterdam zichtbaarder dan ooit

1 augustus 2018 -

De transgemeenschap is deze Pride week zichtbaarder en actiever dan ooit. Afgelopen zondag heeft burgemeester Halsema alle TransPride activiteiten geopend. Trans United Nederland organiseert de hele week Trans in the City, een serie activiteiten waarin biculturele transpersonen centraal staan.

Zo werd gisteravond tijdens COC’s Shakespeare Club het programma In Our Skin (s) rondom transmannen van kleur gepresenteerd. Het was een fantastische en empowerende avond waar voor de eerste keer een panel gesprek is georganiseerd door transmannen van kleur over trans masculiniteit.

Ook in Amsterdam is er helaas nog onwetendheid over, discriminatie van en geweld tegen transpersonen. Zo is afgelopen zaterdag is vanuit een conservatief christelijk perpectief een flyer uitgedeeld waarin zeer denigrerend over transpersonen wordt gesproken. Toch krijgt de stem vanuit de transgemeenschap meer kracht en is er toenemende steun door straight en LHBIQ+ bondgenoten.

Het blijft echter belangrijk dat er veilige plekken zijn zoals Trans United Amsterdam, waar (biculturele) transpersonen kunnen bouwen aan hun netwerk, ervaringen kunnen uitwisselen en hun eigen ‘stem’ kunnen vinden.

De slotvraag in het panelgesprek tijdens ‘In Our Skin(s)’ was: “wat had je graag geweten voordat je in transitie ging?”. De antwoorden: “Ik had graag willen weten hoe ongelooflijk bevrijdend het voor mij is geweest om in transitie te gaan” en “Ik had graag willen weten dat het OK is om in transitie te gaan om te worden wie ik ben”, illustreren de noodzaak van ‘jezelf kunnen zijn’, ook op het gebied van gender identiteit.

Categorie:
Amsterdam, Gay Pride, In de media, Transgender
Tags:
, , , , , , , , , , , ,