Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

TranScreen Transgender Filmfestival

7 mei 2013 -

 

transcreentoiletbord

Het TranScreen Amsterdams Transgender Filmfestival, is één van de grootste arthouse filmfestivals ter wereld dat zich volledig toelegt op de thematiek mannelijkheid, vrouwelijkheid en alles wat zich daartussen, daarbuiten en daaronder beweegt. Dat er meer soorten mensen zijn dan alleen ‘mannen’ en ‘vrouwen’ wordt hier wel duidelijk. De kaartverkoop van TranScreen is inmiddels gestart; er wordt niet naar sekse gevraagd.

De vraag ‘ben je man of vrouw?’ klinkt vaak. Zelfs bij de aanschaf van bioscoopkaartjes. Bijna alle online kaartverkoopsystemen in Nederland vragen eerst wat voor geslacht iemand heeft voordat die in het pluche neer mag strijken. Bij TranScreen gaat de kaartverkoop geheel gendervrij, via telefoon, email of per kassa, zonder sekseregistratie. Ook zijn voor de gelegenheid de toiletten aangepast in het Ketelhuis en Filmhuis Cavia. Geen man/vrouw bordjes op de deuren, maar genderneutrale WC’s.

Voorafgaand aan het festival houdt Kunstenares Willemijn da Campo een transgender kunst performance. Zij sluit zich 3 dagen op in een gesloten isolatiekoepel. Tot en met woensdag 8 mei 19:30 uur verblijft zij ononderbroken en afgescheiden op het Ketelhuis terrein. Da Campo zet zichzelf hiermee in als symbool van de dringende situatie van veel transgenders. Isolement en uitsluiting zijn vaak deel van hun realiteit.

Het filmfestival vertoont ruim 80 korte en lange fictiefilms en documentaires die alle rolpatronen overboord werpen. Met Nederlandse premiéres zoals ‘One Zero One’ (Tim Lienhard, 2012), over twee drag queens die beiden hun fysieke beperkingen benutten en exploiteren in hun optredens.

Verplicht voer voor de pers is de gratis workshop “Transgender beeldvorming in de media” op zaterdag 11 mei (aanmelden verplicht). Een vervanging daarvoor (of aanvulling hierop) is het bekijken van de film ‘TRANS’ op donderdag 9 mei, die een soort ‘intro voor newbies’ is en die ervoor zorgt dat de kijker zelf een transgender perspectief krijgt.

Lees meer: http://transcreen.org/2013/05/07/kaartverkoop-vliegend-van-start

Categorie:
Tansgender
Tags:
, , , , , ,