Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

VAN UITSTEL KWAM GEEN AFSTEL

23 april 2022 -

Amstelveens LHBTIQ+-gemeenschap viert het 75 jaar bestaan van het COC

In het Amstelveen Diversiteit Café (ADC) werd op 24 maart het 75 jarig bestaan van het COC alsnog gevierd. Nu de beperkende maatregelen van corona waren afgeschaft kon dan eindelijk de feesttaart door burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen aangesneden worden.
De taart, die door de burgemeester en de voorzitter van het COC Freek Broekmans, werd uitgedeeld, was voorzien van een sprekend beeld van een vuurtoren als teken van licht en veilige haven.

De burgemeester hield een betoog over Amstelveen als regenboogstad. De wens van de gemeente Amstelveen om een inclusieve stad te zijn, die ook een baken is voor haar LHBTIQ+ bewoners. Een stad waar in alle verzorgings- en verpleeghuizen de roze loper is uitgerold.

Vervolgens waren er 4 pitches over de huidige rol van het COC. Piet Scholte gaf een toelichting op zijn rol als stadscoördinator COC Amstelveen, Freek Broekman besprak het beleid van COC Amsterdam e.o. afgezet tegen het landelijke beleid van het COC en Louis Pronk vertelde over welke ondersteuning het team Veiligheid COC biedt.
Als laatste gaf wethouder Marijn van Ballegooijen een toelichting over het diversiteitsbeleid van de gemeente Amstelveen en wat dit inhoudt voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

Na een toost met een glaasje bubbels op deze mijlpaal van het COC konden de bezoekers vragen stellen en reageren op hetgeen was verteld. Zo reageerde de burgemeester op het verhaal van Freek over veiligheid en deed een dringende oproep aan de bezoekers om melding te doen bij onveiligheid, maar óók bij het gevoel van onveiligheid. Er werd opgemerkt dat de focusgroep LHBTIQ+ van de gemeente meer body mag krijgen. De vraag werd gesteld of de gemeente Amstelveen zich niet moet aansluiten bij de Amsterdam Regenboog Veiligheid Alliantie. Het Lokaal sportakkoord Amstelveen is gestart om sportverenigingen inclusief te maken.

Vanuit Villa Randwijck werden burgemeester, wethouder en de sprekers bedankt voor hun komst en werden de bezoekers uitgenodigd om elke 4e donderdag van de maand naar het Amstelveen Diversiteit Café te komen. Want naast de ontmoeting is het ook belangrijk dat de LHBTIQ+-gemeenschap van Amstelveen een eigen stem krijgt.

Categorie:
Algemeen
Tags:
, , , , , , , , , , ,