Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Wereldcafé zoekt vrijwilligers

29 juni 2014 -

coc amsterdam extra witGezocht: co-coördinator en vrijwilligers (M/V) voor het Wereldcafé.

COC Amsterdam organiseert 2 keer per maand het Wereldcafé, een veilige gelegenheid waar jonge mensen (mannen en vrouwen) uit multicultureel Amsterdam en omstreken met homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens bij elkaar komen.

Conflict door cultuur en/of religie

Het ontdekken van homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgendergevoelens roept bij vrijwel alle jongeren vragen op. Maar ook verwarring, twijfels en angst. Want nergens in de wereld is homoseksualiteit zo normaal en geaccepteerd als heteroseksualiteit. In de meeste Afrikaanse, Aziatische en Amerikaanse culturen en in de orthodoxe variant van de meeste religies (islam, christendom, jodendom, hindoeïsme) rust een groot taboe op homoseksualiteit. Niet zo gek dus dat je flink in de knoop kunt raken met je identiteit. Veel jongens en meiden worstelen ook met hun loyaliteit. Je wilt met name je familie en daarnaast je vrienden niet kwetsen, maar je zit toch met die gevoelens. Hoe stel je je op naar vrienden en familie? Kom je voor je gevoelens uit of niet? En hoe zit het met het geloof?

Wereldcafé: een veilige plek om samen te komen

Wat bij alle vragen die je hebt zeker kan helpen, is contact met mensen die min of meer in dezelfde situatie zitten. Daarvoor is het Wereldcafé; een veilige plek om samen te komen en samen te zijn met gevoelsgenoten. Een belangrijk element van de bijeenkomsten van het Wereldcafé is , dat er samen gegeten wordt. De ene keer Marokkaans, de andere keer Surinaams en weer een ander keer Turks of misschien Italiaans. Samen eten is een mooie basis om samen te praten en zo wissel je nog culinaire ervaringen uit ook. Na de maaltijd is er soms een gastspreker aanwezig, soms zijn er weerbaarheidstrainingen en twee of drie keer in het jaar is er ook de mogelijkheid om je op soa’s te laten testen. De deelnemers en deelneemsters aan de bijeenkomsten hebben ook een belangrijke stem in het programma voor de bijeenkomsten. Doel is om jezelf te kunnen zijn in een ongedwongen sfeer, leuke dingen te doen en samen zijn met jongens en meiden die in hetzelfde schuitje zitten, zodat je elkaar kunt versterken en steunen.

Gezocht: co-coördinator en vrijwilligers (M/V)

De bijeenkomsten van het Wereldcafé worden begeleid door een coördinator en vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen er voor, dat de ruimte klaar is voor de bijeenkomsten en ook weer netjes wordt achtergelaten, zij zorgen voor het eten en ondersteunen bij het inhoudelijke programma. De coördinator(en) zijn verantwoordelijk voor het verloop en begeleiding van de bijeenkomsten, organiseren de inhoudelijke kant van de bijeenkomsten en zijn verantwoordelijk voor de budgettaire afwikkeling.
De huidige coördinator zoekt heel graag de samenwerking met een collega-coördinator, zodat de verantwoordelijkheid en het organiseren over meerdere schouders verdeeld kunnen worden. En ter versterking van de groep zoeken wij nieuwe vrijwilligers, die 2 keer per maand (1 keer op dinsdag en 1 keer op vrijdag) van 18 tot 21 uur bij het Wereldcafé willen helpen.

Heb je belangstelling? Laat dit weten door een mail te sturen aan info@cocamsterdam.nl ; we regelen dan zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek.

Categorie:
Amsterdam, Multicultureel
Tags: