Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Tentoonstelling seksuele diversiteit in China

18 april 2015 -

‘Secret Love, sexual diversity in China’, een hedendaagse kunsttentoonstelling over het taboe in China rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) is vanaf 2 mei te zien in het Tropenmuseum. Ondanks het taboe hebben er in China positieve veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot seksuele diversiteit. Wat doet dit met de LHBT’s?

Het is voor het eerst dat er in Nederland een hedendaagse kunst tentoonstelling te zien is over het taboe rondom LHBT’s in China. De tentoonstelling omvat circa 45 werken van 10 gerenommeerde Chinese kunstenaars als Ma Liuming, Gao Brothers, Li Xiaofeng en Chi Peng. Alle werken hebben te maken met onderwerpen zoals seksualiteit, verlangen en taboes. Vooral de toewijding van de kunstenaars om een verandering in gang te zetten wordt in deze tentoonstelling benadrukt.

Taboe

De afgelopen tien jaar hebben er positieve veranderingen plaatsgevonden in China met betrekking tot seksuele diversiteit. In 1997 werd homoseksualiteit gedecriminaliseerd en sinds 2001 wordt het niet langer gezien als een psychische ziekte. Het internet en een meer open samenleving hebben bijgedragen aan een grotere bewustwording van gelijke rechten en men voelt zich vrijer om openlijk te spreken over seksuele diversiteit.

De tentoonstelling is overgenomen van het National Museums of World Culture in Zweden en voor het eerst in Nederland te zien. Curator Si Han zegt hierover: “We hebben uitgebreid onderzoek verricht ter voorbereiding van deze tentoonstelling. Dit is iets dat niemand eerder heeft gedaan. Je zou kunnen zeggen dat deze tentoonstelling een nieuw hoofdstuk is in de Chinese artistieke geschiedenis”.

Secret Love, sexual diversity in China is te zien in het Tropenmuseum van 2 mei t/m 13 september 2015.

Categorie:
Cultuur
Tags:
, ,