Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Programma Shakespeare Club 2024

18 July 2024 -

COC Amsterdam e.o. en het H`ART Museum presenteren met trots de Shakespeare Club 2024, een leuk programma vol onvergetelijke evenementen tijdens Pride Amsterdam. Van woensdag 24 juli tot en met woensdag 31 juli is H’ART Museum, midden in de binnenstad, een bruisend centrum voor minderheden in de brede LHBTIQA+ gemeenschap.

COC’s Shakespeare Club is in 2016 ontstaan als event met het doel om de zichtbaarheid en empowerment van de LHBTIQA+ gemeenschap in Amsterdam en omstreken te versterken. Wil je meer weten over het ontstaan van Shakespeare Club? Ga naar de website.

Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van iets bijzonders tijdens Pride Amsterdam 2024! Kom en vier diversiteit, creativiteit en cultuur met ons. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op onze evenementen hieronder.

Goed om te weten: alle zalen en faciliteiten zijn toegankelijk voor rolstoel. Het H’ART Museum is gevestigd op Amstel 51 in Amsterdam. En vergeet niet om Shakespeare Club ook te volgen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!


Woensdag 24 juli

Officiële opening van de Shakespeare Club 2024: High Heels Hurray, feestelijke opening met drag queens en kings, door burgemeester Femke Halsema

De officiële opening vindt plaats op woensdagmiddag 24 juli 2024 onder de titel, ‘High Heels Hurray’. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zal de ronduit artistiek geklede dragqueens en dragkings, die helaas maar al te vaak het onderwerp zijn van spot, hoon, discriminatie en geweld, bijzonder verwelkomen. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de grote steiger voor H’ART Museum aan de Amstel omgetoverd tot rode loper – de plek waar alle dragqueens en dragkings per boot zullen arriveren.

  • Tijd: 14:00 – 16:00 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden niet nodig
  • Locatie: H’ART museum

Alle dagen van 24 – 31 juli

Expositie Roze in verzet

Roze in Verzet richt zich op de beeldvorming en zichtbaarheid van verzetshelden met een homoseksuele oriëntatie, specifiek in de Tweede Wereldoorlog, maar ook uit andere tijden. Wie waren zij? Wat bewoog hen? Wat kunnen we van hen leren?

  • Tijd: dagelijks van 12:00 – 17:00 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden niet nodig
  • Locatie: auditorium H’ART museum
Logo Roze in Verzet (www.rozeinverzet.nl)
Logo Roze in Verzet (www.rozeinverzet.nl)

Donderdag 25 juli

House of Vineyard: vertoning documentaire “Otherland” & een Vogue/Ballroom 101 Workshop

Stap binnen in de wereld van glamour en expressie met de House of Vineyard! Ontdek de kunst van het voguen tijdens een exclusieve workshop, gepresenteerd door de voorlopers van de Nederlandse ballroom-scene. House of Vineyard is een van de eerste Nederlandse ballroom-house opgericht in 2015. Het huis is een van de aanvoerders in de ballroom scene in Nederland. De gemeenschap is open voor iedereen, genderneutraal, fluïde en een veilige haven voor mensen uit de QTBIPOC- en LGBTQIA+-gemeenschap. Met Amber Vineyard als Founding Mother en Legitelly als Father.

  • Tijd: 14:00 – 16:00 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden niet nodig
  • Locatie: auditorium H’ART museum

Dompel jezelf onder in een wereld van beweging, stijl en zelfexpressie terwijl je leert van de beste in het vak. Mis deze kans niet om je dansvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je innerlijke diva te laten stralen!

Vogue Workshop met House of Vineyard in 2023
Vogue Workshop met House of Vineyard in 2023

Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli

Meet COC Amsterdam e.o. met presentaties van onze werkgroepen

  • Tijd: 13:00 – 17:00 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden niet nodig
  • Locatie: auditorium H’ART museum

Zondag 28 juli

Classic 4 Fetish concert

Heb je een passie voor klassieke muziek en een voorliefde voor Fetish? Vier vrijheid en schoonheid in het hart van Amsterdam tijdens een onvergetelijke concert dat al je zintuigen zal prikkelen. We nodigen je van harte uit voor de Nederlandse première van “Classic 4 Fetish” – een unieke samensmelting van klassieke meesterwerken en de dynamische wereld van Fetishmode. Het programma biedt een adembenemende selectie van muziekstukken van onder andere Tchaikovsky, Bosmans en Fauré, aangevuld met vele andere verrassingen. “Classic 4 Fetish” is niet alleen een concert, maar een viering van individualiteit en artistieke expressie. Het is een kans om jezelf te laten zien zoals je bent, in een setting die zowel respectvol als inspirerend is.

Trek je mooiste fetishgear aan en laat je betoveren door de prachtige klanken van tijdloze melodieën.

  • Tijd: 12:00 – 13:00 uur (deuren open om 11:30)
  • Toegang: tickets (vanaf €11,-) verkrijgbaar via classic4fetish.nl
  • Locatie: kerkzaal H’ART museum
Bron afbeelding: https://www.classic4fetish.nl/

Droom ik de werkelijkheid, muzikale regenboogbloemlezing

Een muzikale & literaire regenboog bloemlezing, door Pete Statham en Eric de Rooij. Eric zal passages uit zijn romans en gedichten voorlezen en Pete zingt, afwisselend in het Nederlands en in het Engels, songs uit zijn repertoire, o.a. het ook op videoclip (YouTube) uitgebrachte lied “Droom ik de werkelijkheid”, in een verrassend Regenboogprogramma, toegespitst op de Prideweken.

  • Tijd: 15:00 – 16:00 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden niet nodig
  • Locatie: kerkzaal H’ART museum

Dinsdag 30 juli

Vertoning IS.A docu (interseks)

De documentaire geeft een inkijk in het leven van IS.A een intersekse persoon kunstenares en minimalist. In 1950 geboren en tot man gemaakt, kiest hij op 70-jarige leeftijd om toch de vrouwelijke kant te laten zien. Het is een weg van kwetsbaarheid, weerbaarheid en veerkracht om te zijn wie je wil zijn. De docu duurt 45 minuten en er zijn twee vertoningen.

  • Tijd: 11:00 – 13:15 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden door te mailen naar info@cocamsterdam.nl
  • Locatie: auditorium H’ART museum

Lecture: Non-criminalisation and super-criminalisation of same-sex love; Visibility and invisibility in Vietnam and East & West Africa

Twee lezingen aangeboden door Universiteit Leiden. Met sprekers Phuc Nguyen (politicoloog uit Vietnam), Seun Bakare (jurist uit Nigeria) en Kees Waaldijk (professor of comparative sexual orientation law in Leiden). Lezingen en discussie zijn in het Engels.

  • Tijd: 14:15 – 16:25 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden via staff.universiteitleiden.nl (uiterlijk 28 juli)
  • Locatie: auditorium H’ART museum

Woensdag 31 juli

Bi+ Symposium Relatiediversiteit

Relatiediversiteit gaat over de verschillende manieren waarop mensen relaties met elkaar aangaan en daagt verschillende relatienormen en aannames uit. Waar lopen lhbtiq+ mensen tegenaan als het gaat om relaties en relatiediversiteit? Wat kan je als professional doen om inclusiever te zijn en je in te zetten voor relatiediversiteit?

Het symposium is bedoeld voor professionals in het emancipatie- en/of welzijnsveld en andere geïnteresseerden. Tijdens het symposium presenteert Bi+ Nederland de uitkomsten van de Verkenning bi+ mensen en relatiediversiteit, over de ervaringen van bi+ mensen omtrent relaties. Lizzy van Hees en Emma de Thouars van de podcast Steeds Meer Singles vertellen meer over de situatie van singles in Nederland en in een panelgesprek spreken verschillende mensen over hun ervaringen met non-monogamie.

Vervolgens hebben deelnemers de mogelijkheid om vrij in gesprek te gaan met verschillende organisaties over lhbtiq+ en relatiediversiteit. Aanwezige organisaties zijn onder andere Bi+ Nederland, Groot Hart Groep en Pluk de Liefde. Door in gesprek te gaan met deze, en meer, organisaties kunnen deelnemers kennis en handvatten opdoen over inclusiever werken op het gebied van lhbtiq+ en relatiediversiteit.

  • Tijd: 14:00 – 17:00 uur
  • Toegang: gratis, aanmelden via Eventbrite
  • Locatie: auditorium H’ART museum
Logo Bi+ Nederland (www.biplus.nl)
Logo Bi+ Nederland (www.biplus.nl)
Categorie:
Algemeen
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,