Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Homo’s in de wildernis

9 December 2014 -

Wat krijg je als je jonge homo’s met hun homovrezende vaders in de jungle van Argentinië zet? Arie Boomsma zoekt het uit in zijn nieuwe show ‘De Roze Wildernis’. Een tocht vol gevaren, primitieve omstandigheden en onverwachte avonturen met als einddoel de uitbundige Gay Pride in Buenos Aires.

In het nieuwe programma KRO De Roze Wildernis trekken vier homoseksuele jongens met hun vaders onder leiding van Arie Boomsma door de jungle van Zuid-Amerika. Een zwaar avontuur met heftige uitdagingen in het prachtige Argentinië, waarbij de emoties hoog oplopen. Vier homo-jongens en vier hetero-vaders, met daartussen een wereld van onbegrip, afwijzing en verwijdering. Want door de homoseksuele geaardheid van de zonen, is de relatie met hun vader al jarenlang heel moeizaam.

Twee Amsterdamse homo’s nemen deel aan de tocht. Sietse (22), is naar Amsterdam verhuist vanuit de Achterhoek, waar dingen niet zo uitgesproken worden. Zijn vader Jan (57) dacht dat de homoseksuele fase van zijn zoon wel zou overwaaien. “Ik dacht altijd dat Sietse op meisjes viel. Wij praten niet over dat soort zaken. In de Achterhoek zeggen we altijd: niet lullen maar poetsen. ” Sietse heeft het heel moeilijk gehad met zijn coming-out. “Door homo te zijn voelde ik alsof ik mijn familie een dolksteek gaf. Ik denk dat mijn ouders stiekem hopen dat ik ooit nog hetero word en met een meisje thuis kom. Ik voelde me zo onbegrepen dat ik het leven soms niet meer zag zitten.”

Guno (26) heeft Surinaamse roots. “Ik heb mijn vader nooit verteld dat ik homo ben uit angst voor zijn reactie. Bang dat hij negatief zou reageren. In de Surinaamse machocultuur is homoseksualiteit nog vaak een taboe.” Zijn vader, eveneens Guno (58) vermoedde al dat zijn zoon homo was toen hij klein was, “maar ik denk dat hij ooit nog eens met een vrouw thuiskomt. De wereld kan veranderen.”

Roy en zijn vader Leo komen uit Den Bosch. Roy (26)  heeft zijn vader jaren vermeden. “Na mijn coming out heeft mijn vader niks tegen me gezegd. Mijn vader was bang dat ik te maken zou krijgen met enge ziektes, seksfeesten en oude mannen die op jonge jongens vallen…” En de vader van Danley (21) uit Rotterdam heeft zelfs een achtergrond van homohaat. “Toen ik nog in de kast zat, kwam ik erachter dat mijn vader heeft vastgezeten voor homo-geweld. Dat was een reden dat ik niet durfde te zeggen dat ik homo was. Ik was bang voor zijn reactie. Dat hij bijvoorbeeld zegt; je bent mijn zoon niet meer!”

KRO De Roze Wildernis wordt vanaf 23 december wekelijks om 20.25 uur uitgezonden op NPO 3.

bron foto’s: KRO

Categorie:
Amsterdam, Cultuur, Discriminatie
Tags: