Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Voorlichting COC Amsterdam

23 July 2014 -

voorlichtinggehadlogoEen belangrijke werkgroep van COC Amsterdam is Voorlichting. Nu op scholen voorlichting over LGBT onderwerpen verplicht is geworden, is het belang van de groep nog groter dan voorheen. En in het algemeen, nu de acceptatie van homo’s en lesbiennes in het algemeen veel groter is geworden, komt er automatisch aandacht voor situaties waar het nog beter kan, zoals op scholen en in de sportwereld. En ondanks alle informatie merk je iedere keer op zo’n school dat je er niet voor niets staat: er zitten veel leerlingen die nog nooit in een ‘normale’ situatie openlijk met een LGBT in gesprek zijn geweest. En dan hoef je niet eens tot een minderheid te behoren.

De werkgroep meldt dat het erg goed gaat. De groep groeit nog steeds en bestaat uit maar liefst 55 personen. Dat moet ook wel, want het afgelopen seizoen zijn er 521 voorlichtingen geweest, grofweg 50 per maand. Het komende seizoen gaat dit aantal weer verder omhoog, met waarschijnlijk enkele tientallen.
In een stad zo divers als Amsterdam zal het niemand verbazen dat voorlichters soms in lastige klassen terechtkomen. Er kunnen heftige meningen tevoorschijn komen, die niet altijd even beleefd worden geformuleerd. Meestal redden de voorlichters zich er wel uit, dankzij hun ervaring maar ook vaak met hulp van andere leerlingen. Uiteindelijk gaat het vrijwel altijd goed. Wel merk je aan de ondertoon dat dit soort discussies niet voor het eerst gevoerd worden.

De werkgroep Voorlichting is ook anders dan met voorlichtingen actief: de jaarlijkse Landelijke Voorlichtersdag wordt dit jaar in Amsterdam gehouden, in de OBA, en de werkgroep is gastheer en organisator. Daarnaast gaat men jaarlijks naar een Gay Pride ergens in Europa, en dan niet een ‘makkelijke’; dit jaar was Ljubljana (Slovenië) aan de beurt. Men ging met de Nederlandse ambassadeur op de foto.

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam, Voorlichting
Tags: