Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC’s Shakespeare Club 2020 gaat door!

1 mei 2020 -

 

WIJ GAAN DOOR!

COC’s Shakespeare Club is een co-productie van COC Amsterdam e.o. en het Amsterdam Museum en kenmerkt zich als een relaxte, inclusieve hang-out in het stadsmuseum voor en door de (Amsterdamse) lhbtqi+ gemeenschappen. Nu dit jaar zo veel evenementen niet doorgaan, hebben we gezocht naar een alternatieve vorm om dit festival wel doorgang te kunnen laten vinden. Het festival vind dit jaar online plaats met waar mogelijk experimentele offline mini-events in het Amsterdam Museum. COC’s Shakespeare Club is dus ook dit jaar weer the place to be (yourself). Het festival vindt plaats van 27 juli t/m 2 augustus met als thema Take Care.

Traditioneel richten we ons op de gemarginaliseerde groepen binnen de lhbtqi+ gemeenschap. Met een online variant bestaat er dus ook de mogelijkheid om enkele programmaonderdelen uit te werken op (inter)nationaal niveau. Omdat de focus primair online is, vinden er geen grote bijeenkomsten plaats in het museum, maar gaat het inhoudelijke aanbod vooraf gefilmd of live via social media (bijvoorbeeld virtuele rondleidingen, zijn er gestreamde webinars, soirees, talks en huiskamerconcerten). Daarnaast zijn er ook offline activiteiten, zoals kleine ‘hang-outs’ op de binnenplaats van het Amsterdam Museum, een groeiende expositie op locatie en performance art voor publiek van een of twee personen mogelijk.

THEMA TAKE CARE

Het thema van dit jaar, Take Care, zal voor een deel van de community niet onbekend zijn. Aan het begin van deze eeuw vonden onder deze noemer campagnes plaats om bewustwording te creëren rondom het hiv-virus en de gevolgen daarvan. De coronacisis vertoont veel overeenkomsten met de aidsepidemie. Het is een disruptie van het leven zoals het was, er is eenzaamheid, verdriet, angst voor de ander en voor onszelf en het gevaar van stigmatiseren. Voor velen van ons niet geheel onbekend, ook zonder coronacrisis. Maar er zijn ook overeenkomsten, zoals de saamhorigheid in de manier waarop we er nu voor elkaar zijn en in een golf van creativiteit die voortkomt uit de bevreemdende situatie waarin we ons nu bevinden. Dit jaar gaat het om zelfzorg, veerkracht en gemeenschapszin: thema’s die vandaag extreem actueel zijn en ook een link hebben naar de stille epidemie uit het verleden.
 
[Omslagfoto: Ivo Hoekstra]
Categorie:
COC's Shakespeare Club
Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,