Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Tweede editie van COC’s Shakespeare Club officieel geopend

2 augustus 2017 -

Vanmiddag is onder toeziend oog van ruim 150 vrijwilligers, leden en belangstellenden de tweede editie van COC’s Shakespeare Club geopend in de binnenplaats van het Amsterdam Museum.

Voorzien van vlaggen, banners én een strakblauwe lucht vormt de sfeervolle binnenplaats dit jaar opnieuw het decor voor COC’s Shakespeare Club. Cabaretière Merel Moistra betreedt het podium en voorziet de opening van een humorvolle muzikale omlijsting.

Voorzitter Peter de Ruijter heet iedereen welkom en geeft toelichting op de maatschappelijke agenda van COC Amsterdam en de wijzigingen in de doelstellingen. Hij verzekert de aanwezigen dat COC Amsterdam er is voor de belangen met een LHBTI brede basis. De doelstelling is wel anders geformuleerd en past bij de diversiteit in de stad. De maatschappelijke agenda bevat LHBTI specifieke onderdelen maar COC Amsterdam verbindt zich met bredere emancipatiebewegingen. ‘Het pad is helder, nu gaan we beginnen met wandelen en onderweg kunnen we veel van elkaar leren door te luisteren.’

Wethouder Simone Kukenheim (midden boven) begint haar speech met een Amsterdams feitje. Ze vertelt over de 1680 bruggen in de stad, waarvan er 350 een officiële naam hebben. Aan de man naar wie brug 106 is vernoemd, de brug die de Raadhuisstraat met de Westermarkt verbindt, danken we misschien wel dat we vandaag allemaal aanwezig zijn bij de opening. Want Niek Engelsman begon al voor de Tweede Wereldoorlog zijn strijd tegen de uitsluiting van homoseksuele. De Wethouder benadrukt het belang van COC Amsterdam als partner van de gemeente in de strijd voor gelijke rechten en acceptatie.

Tijdens deze Prideweek is COC’S Shakespeareclub een plek voor ontmoeting, cultuur en debat. Kijk hier voor het volledige programma van de komende dagen en kom langs in de binnentuin van het Amsterdam Museum , Kalverstraat 92 in Amsterdam.

Categorie:
Algemeen, COC Amsterdam e.o., Evenement, Gay Pride
Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,