Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Gay Pride Kerkdienst en meer…

30 juli 2014 -

Gay Pride Kerkdienst

De Gay Pride Kerkdienst groeit! Voorafgaand aan de dienst vindt in het kader van TransPride een TransPride-ontbijt plaats voor gelovige transgenders en hun familieleden en vrienden. Na de dienst wordt de website regenbooghulp.nl gelanceerd. De dienst zelf is dit jaar voor een deel meertalig voor de vele buitenlandse gasten die mee zullen vieren.

TransPride ontbijt
De Gay Pride verwelkomt dit jaar voor het eerst TransPride. Op zondag 3 augustus wordt daarom voor het eerst een TransPride-ontbijt georganiseerd. Per Vermaas, mede-organisator: ‘Met het ontbijt willen we een activiteit aanbieden die ontspanning biedt en waarin gelovige transgenders en hun vrienden en familie in alle rust van gedachten kunnen wisselen. Een mogelijkheid voor reflectie onder het genot van een heerlijk ontbijt.’

Regenbooghulp.nl
Na een boekje voor hulpverleners die te maken krijgen met LHBT-mensen die een gelovige achtergrond hebben(Geloven onder de regenboog), komt er nu ook een website die eenieder die het aangaat snel wegwijs maakt bij vragen rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit: www.regenbooghulp.nl. De website wordt na de Gay Pride Kerkdienst feestelijk gelanceerd. Mariecke van den Berg, stafmedewerker van de LCC Plus Projecten: ‘Voor gelovige LHBT’s is het belangrijk dat ze terecht kunnen bij een hulpverlener die recht doet aan hun geloofsovertuiging. Deze website is een belangrijke stap in de richting van goede, betrouwbare en gemakkelijk toegankelijke hulpverlening.’ Naast de lancering vindt er een gesprek plaats met een panel van hulpzoekers en hulpverleners en met de zaal over de rol van geloof in de hulpverlening aan christelijke LHBT´s.

Lezingen door Irene Hemelaar en Cindy Ndagire
Tijdens de Gay Pride Kerkdienst leest Irene Hemelaar uit de Bijbel. Irene is als zangeres een groot liefhebber van het Nederlandse lied. Daarnaast is zij directeur content van Amsterdam Gay Pride. Met haar komst heeft de jaarlijkse Gay Pride gewonnen aan nog meer inhoud en het in beeld brengen van de vaak aangevochten levens van LHBT’ers, nationaal en internationaal. De tweede lezing in de dienst wordt verzorgd door Cindy Ndagire, een van de leden van de zelforganisatie Uganda Gay on Move die zich inzet voor LHBT-asielzoekers uit Uganda. Een van de twee collectes van de dienst is bestemd voor deze groep.

Nieuw lied
Voor de Gay Pride Kerkdienst schreef de Amsterdamse dichter/theoloog Sytze de Vries het lied ‘Ik ga de stilte in’. Op 3 augustus wordt het voor het eerst ten gehore gebracht. De sopraan Marene Elgershuizen, het Amstel Gospel Choir en organist/pianist Henny Heikens nemen de overige muzikale inbreng voor hun rekening.

Gay Pride Kerkdienst: Listen!
De bezoekers van de Gay Pride Kerkdienst worden dit jaar uitgenodigd te luisteren naar de stem in zichzelf. In discussies over homoseksualiteit wordt LHBT-mensen vaak gevraagd toch ook vooral begrip te hebben voor de visies van anderen. De eigen stem van LHBT-mensen heeft echter veel te zeggen… en dat mag gehoord worden! Rebecca Onderstal, predikant in Cothen en voorganger: ‘Die eigen stem is als ooit gezaaid zaad dat lang in stilte op ontkieming heeft moeten wachten. Dat wachten is niet altijd even gemakkelijk, maar als het eenmaal ontkiemt, kan het niet langer verborgen blijven. Een mooie lezing uit het Evangelie naar Marcus zal ons luisteren, stil zijn én ontkiemen in de Gay Pride Kerkdienst begeleiden.’

Tijden en plaats
Transpride-ontbijt: 10.30-12.00 uur (meer info en aanmelding: www.lkp-web.nl).
Gay Pride Kerkdienst: 12.30-13.45 uur (deuren open: 12.00 uur).
Toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor doven en slechthorenden, doventolk aanwezig,
hapje en drankje na afloop, live uitzending via: www.keizersgrachtkerk.nl -> kerkdiensten.
Facebook:gaypridekerkdienst / Twitter: @gaypridekerk
Lancering www.regenbooghulp.nl: 14.00-15.00 uur
Keizersgrachtkerk: Keizersgracht 566 in Amsterdam.

Organisatie Gay Pride Kerkdienst
De verantwoordelijkheid voor de Gay Pride Kerkdienst wordt gezamenlijk gedragen door: Protestantse Kerk Amsterdam, LKP – Landelijke koepelorganisatie christelijke LHBT-beweging, Keizersgrachtkerkgemeente Amsterdam, CHJC – Vereniging van christelijke homo’s, lesbiennes en biseksuelen.

Categorie:
Amsterdam, Gay Pride, Religie
Tags:
, , , , , , ,