Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Activisten vragen in Kamer aandacht voor slachtoffers geweld

16 mei 2019 -

Activisten van #ikbenhetzat, TNN en COC vroegen op donderdag 16 mei in de Tweede Kamer aandacht voor slachtoffers van anti-LHBTI geweld. De Kamer debatteert die dag over de aanpak van anti LHBTI-geweld met de ministers Grapperhaus (Veiligheid) en Van Engelshoven (Emancipatie).

De activisten willen dat de regering véél meer doet tegen anti-LHBTI geweld en discriminatie. Zo zouden de straffen op alle vormen van discriminatie moeten worden verhoogd en moet discriminatie van transgender- en intersekse personen expliciet strafbaar worden gesteld.

Ook is er meer actie nodig van de politie: de aanpak van geweld en discriminatie tegen LHBTI’s moet prioriteit krijgen, er moeten gespecialiseerde discriminatierechercheurs komen, agenten moeten in hun opleiding leren hoe je discriminatie aanpakt en er moeten prestatieafspraken komen over het aanpakken van LHBTI-discriminatie. COC, NNID en TNN schreven hierover een brief aan Kamer en regering.

De activisten wijzen er op dat, terwijl honderdduizenden LHBTI’s in hun leven te maken krijgen met fysiek of verbaal geweld en discriminatie, er volgens cijfers van Justitie jaarlijks maar een stuk of tien daders voor LHBTI-discriminatie worden veroordeeld.

In de Tweede Kamer vragen de activisten donderdag aandacht voor slachtoffers van geweld tegen LHBTI’s. Mensen als Monique de la Fressange, die vorig jaar op de Amsterdamse Prins Hendrikkade door drie mannen werd uitgescholden en in elkaar geslagen. Of Jasper en Ronnie, die ernstig werden  mishandeld toen ze in Arnhem na een avondje stappen hand in hand naar huis liepen. En voor Miranda en Michael, die werden aangevallen en uitgescholden tijdens het carnaval in Mierlo, terwijl hun vriendin in elkaar werd geslagen.

De mensen van #ikbenhetzat, TNN en COC protesteerden ook in november bij de Kamer tegen anti-LHBTI geweld.  

[Tekst: COC NL | Beeld: Overhandigen LHBTI petitie aan Tweede Kamerledendoor delegatie van COC-Nederland, november 2018 – Geert van Tol]

Categorie:
Politiek
Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,