Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Record inzendingen Pride Photo Award 2014

15 juli 2014 -

Pride Photo Award LogoAmsterdam, 15 juli 2014 – Voor de vierde editie van Pride Photo Award zijn ruim 3.600 foto’s ingezonden, 300 meer dan vorig jaar, door 387 fotografen van 62 verschillende nationaliteiten. De wedstrijd liep gisteren ten einde, 14 juli 2014.

Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd voor foto’s die seksuele en gender diversiteit weerspiegelen. Fotografen kunnen hun foto’s inzenden in vier categorieën: Gender, Documentair, een Open categorie en de themacategorie ‘Getting Closer’.

“Ik ben enorm blij met de grotere spreiding van nationaliteiten van 48 naar 62,” aldus projectmanager Joeri Kempen. “We hebben hard gewerkt om fotografen van over de hele wereld te bereiken, en ik ben vooral blij met het grotere aantal deelnemers uit Afrika. Via het netwerk van juryvoorzitter Simon Njami hebben we dit jaar vijf keer zoveel deelnemers uit Afrika. ”

De Frans / Kameroense juryvoorzitter Simon Njami heeft via de oproep via zijn netwerk  verspreid, waardoor Afrika dit jaar voor het eerst stevig is vertegenwoordigd, met 20 deelnemers. Daarvan komen er 14 uit Zuid-Afrika en 6 uit Zimbabwe, Kameroen, Kongo en Kenia. Een groot aantal supporters en vrijwilligers hebben geholpen om de oproep te verspreiden, wat leidde tot inzendingen uit veel meer landen dan voorheen.

Een verrassing was het grote aantal deelnemers uit Argentinië: het aantal van 15 deelnemers is gelijk aan van India en wordt maar net overtroffen door Spanje, Italië en Frankrijk.

Dankzij de steun van de Chinese partnerorganisatie Queer Comrades, is China vertegenwoordigd door 11 deelnemers.

Volgende week worden de inzendingen beoordeeld door een panel van internationale fotografie-experts, dit jaar onder leiding van Simon Njami, hoofdredacteur en mede-oprichter van het Franse kunsttijdschrift Revue Noir en voormalig artistiek directeur van Bamako Encounters, de Afrikaanse Fotografie Biënnale.

De winnaars worden bekend gemaakt op 24 juli 2014 en later gelauwerd tijdens de prijsuitreiking op 29 augustus 2014 in de historische Oude Kerk van Amsterdam, wat het begin markeert van een twee maanden durende expositie met werk van alle winnaars.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument. Foam (Amsterdam fotografie museum) en World Press Photo adviseren en ondersteunen ons. Pride Photo Award 2014 wordt gesponsord door SNS REAAL Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Van Doorne, Akzo Nobel, PVC, Lloyd Hotel, Trut Fonds.

The Pink Choice © Maika Elan

The Pink Choice © Maika Elan

 

Categorie:
Amsterdam, Homo-emancipatie, Pride Photo Award
Tags:
, , , , , , , , , , ,