Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Transgender Gedenkdag 2020

15 november 2020 -

Jaarlijks herdenken we in de week van 20 november de honderden transgender en genderdiverse mensen die dat jaar door geweld om het leven zijn gekomen én vragen we aandacht voor de veiligheid van trans mensen. Want ook in Nederland is er geweld. Dit jaar zijn er activiteiten rondom de gedenkdag in Zwolle, Den Haag en Amsterdam. De gedenkdag vindt dit jaar plaats in Amsterdam en Zwolle en is online te volgen, op vrijdagavond 20 november.

De online herdenking in Amsterdam wordt georganiseerd door Trans United Europe, TNN en P&G292, met ondersteuning van de gemeente Amsterdam. De uitzending vindt online plaats en is op YouTube te volgen. Tijdens de herdenking wordt een lijst met de namen van alle slachtoffers uit de afgelopen twaalf maanden voorgelezen.

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk Nederlanders iets meekrijgen over deze dag. Want ook in Nederland ben je niet altijd veilig als transgender persoon. Dagelijks hebben mensen die afwijken van de gendernorm te maken met uitsluiting en discriminatie. Zo worden trans personen in Nederland 7 keer zo vaak mishandeld of daarmee bedreigd. 11 november is er ook in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn een transvrouw door geweld om het leven gekomen.

Met steun van de gemeente Den Haag hangt de poster van Transgender Netwerk Nederland (TNN) dit jaar op groot formaat dwars door de stad in de week van 16 tot 24 november. Ook in Zwolle hangt onze poster voor Transgender Gedenkdag dit jaar op verschillende locaties.

Spreek je uit tegen transfobie

Hoe kan je zelf, of hoe kan jouw organisatie iets bijdragen aan de zichtbaarheid van de Transgender Gedenkdag?

  • Deel de Facebookpost van TNN of de posterafbeelding van de Transgender Gedenkdag op je eigen social-mediakanaal met hashtags als #TDOR2020 #saytheirname #translivesmatter, of plaats deze op je website.
  • Hang de transgendervlag halfstok. Wil  je een transvlag aan schaffen dan kan dat bijvoorbeeld hier. Eventueel kun je ook een regenboogvlag halfstok hangen en je foto daarvan delen op sociale media met #TDOR2020.
  • Wil je samen met TNN je gemeente vragen om de transgendervlag voortaan halfstok te hangen? Gebruik deze Voorbeeldbrief en neem contact op met TNN via info@transgenderinfo.nl.

Wil je meer doen en de herdenkingen volgen? Die informatie vind je hier.

 

[Tekst: naar voorbeeld van TransgenderNetwerk.nl | Fotografie poster: Jasper Groen |  Ontwerp poster: Stefano Stefani]

Categorie:
Transgender
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,