Melden in 3 stappen
Als je te maken krijgt met discriminatie of daarvan getuige bent, weet je dan de weg naar een antidiscriminatievoorziening te vinden? Veel mensen niet. Bovendien denken ze dat melden een hoop gedoe is, zeker als het gaat om een relatief klein vergrijp zoals spugen of schelden. Daarom is er nu de app Meld Discriminatie NU.
Met deze app kun je in 3 eenvoudige stappen een melding maken. De app zorgt er voor dat je melding bij het juiste meldpunt terechtkomt. Voor Amsterdamse meldingen is dat het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). Anoniem melden of voor iemand anders is ook mogelijk.
Download nu gratis de app!
De app Meld Discriminatie NU is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play. Of ga naar www.melddiscriminatie.nu
De app Meld discriminatie NU is ontwikkeld door antidiscriminatiebureau RADAR, in samenwerking met de drie grote gemeenten Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
Helden melden
Om een statement te maken tegen discriminatie vroegen ook Amsterdamse rolmodellen tijdens Pride Amsterdam aandacht voor de app. De Pride had dit jaar als thema ”Helden”. Ana Paula Lima (voorzitter Trans United Nederland), Hans Verhoeven (organisator Pride Walk), Niki Today (Miss Travestie Holland), Raymi Sambo (acteur, regisseur, artistiek leider), Irene Hemelaar (roze barricadebeklimmer, trainer en alleskunner), Gebroeders Grimm (Glitter en Glamour) en Janice Babel (Miss Amsterdam). Ook wethouder Rutger Groot Wassink lieten zien dat slachtoffers die melden helden zijn. Want door te melden zorg je ervoor dat er iets verandert. Dat daders worden gestraft en dat nieuwe incidenten kunnen worden voorkomen.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”37″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”5″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
[Beeld banner: RADAR]