Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Twee homo’s in elkaar geslagen

26 januari 2015 -

Een taxichauffeur heeft dit weekend een homo mishandeld en beroofd in Amsterdam. Het 21-jarige slachtoffer werd door de chauffeur, die niet is aangesloten bij een grote taxicentrale, en een groep mededaders bont en blauw geslagen na een avondje stappen in een gaycafé aan de Amstel. Op dezelfde avond werd de 46-jarige Boudewijn in Amsterdam in elkaar geslagen toen hij na zijn werk in gayclub The Warehouse naar huis ging.

Voorzitter Peter de Ruijter van COC Amsterdam noemt de incidenten in Amsterdam ‘stuitend’. “Nog meer onbegrijpelijke voorbeelden van geweld tegen mensen gewoon om wie zij zijn. Ik leef mee met de slachtoffers en hun geliefden,’ zegt De Ruijter.

‘Het zijn opnieuw diep trieste toevoegingen aan de lange lijst van geweld tegen homo’s waarbij haat het motief lijkt’, reageert Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland. ‘Het is tijd voor een duidelijk signaal. Wij willen dat minister Opstelten de wettelijke straffen op discriminerend geweld verhoogt. Scholen moeten serieus aan de slag met voorlichting om geweld en vooroordelen tegen LHBT’s te voorkomen.’

Zeven op de tien LHBT’s krijgen in hun leven te maken met fysiek of verbaal geweld wegens hun seksuele- of genderidentiteit. Vorig jaar bleek dat het aantal meldingen van geweld en discriminatie tegen LHBT’s in Nederland de afgelopen jaren verdubbelde, van 623 naar 1.143 gevallen per jaar. Naar aanleiding daarvan beloofde minister Opstelten aan COC Nederland dat de aanpak van anti-LHBT geweld in de periode 2015-2018 topprioriteit van de landelijke politie wordt.

Categorie:
Veiligheid
Tags:
, ,